Att gå och vänta på ett barn, att få bära det inom sig. En liten bebis, en helt ny person. Många av oss har längtat långt innan man kunde se magen. En graviditet är början på livet tillsammans med barnet.

INFORMATION

gravid fotograf stenungsund

HUR
När ni kontaktar mig så går vi först igenom vad du vill ha. Vilken känsla du vill ha i bilderna, vilken miljö du hade tyckt om. Kanske har du några tankar själv? Exempelvis enkla dokumentära bilder i svartvitt, hemma i trädgården för att skapa en personlig touch. Eller kanske en storslagen vy över havet, iklädd en fantastisk klänning och du bär blomsterkrans. Oavsett vilken idé du har så är mitt mål att ge dig just den känslan: "Åååh, va fina!". Det är viktigt att du själv får vara med och välja stil – bilderna skall trots allt pryda ditt hem. När vi har fått vår tanke klar, så bestämmer vi datum, plats och eventuellt övriga detaljer.

 

PLATS 
Vart ska vi vara? En av de första frågorna när ni har bokat fotografering är vart själva fotograferingen skall äga rum. Jag fotograferar uteslutande utomhus, med några få undantag för stunder Hemma Hos. Vi kommer gemensamt fram till en miljö som passar era önskemål, och väljer därefter en plats som blir bra. Om barnen är små så är det bra om det är smidigt att ta sig dit, samt att det är enkelt att röra sig för lek och bus när vi fotograferar. Jag brukar också ha en Plan B i åtanke, ifall det blir regn men vi ändå väljer att fotografera den dagen.

fotograf gravid
nisses växter uddevalla

NÄR
Det vackraste ljuset får man den sista timmen innan solen går ner. Vill ni ha med en solnedgång i bilderna är det även bra om vi planerar in det på en dag utan moln. Detta kan låta som en självklarhet, men det är ofta som detta glöms bort. Jag försöker alltid hålla mitt schema väldigt flexibelt, så att vi kan boka om med kort varsel. De dagar som vi bokar om brukar bara vara de med regnrusk eller när molnen är riktigt mörka och tunga.